Snedig NSZ-partijdebat zet politieke kopstukken op scherp (+video en foto)

Categorie Algemeen
Snedig NSZ-partijdebat zet politieke kopstukken op scherp (+video en foto)

NSZ organiseerde op dinsdag 20 februari een partijdebat in de gebouwen van BNP Paribas Fortis in Brussel. Raoul Hedebouw (PVDA), Thijs Verbeurgt (Vooruit), Nadia Naji (Groen), Sammy Mahdi (CD&V), Tom Ongena (Open Vld), Matthias Diependaele (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) zorgden voor een vurig en snedig debat met als centrale vraag: wat zal uw partij betekenen voor de zelfstandigen na de verkiezingen? Dit werd kritisch tegen het licht gehouden door moderator Michaël Van Droogenbroeck, met het NSZ-memorandum in het achterhoofd.

Bekijk hier de aftermovie van het partijdebat

Vijf kernthema’s werden ruim anderhalf uur messcherp aangesneden: arbeid en tewerkstelling, administratieve vereenvoudiging, fiscaliteit, sociaal statuut, het ondernemersklimaat en handel/e-commerce.

Klik hier voor de fotospecial

Ook Philippe Ruelens, algemeen directeur van NSZ, nam het woord. “Een recente enquête bij onze leden schetst een ontluisterend beeld over de relatie tussen de ondernemingswereld en de politiek. 83% van de ondervraagden geeft aan dat zij zich niet ondersteund weten door de federale politiek. Op regionaal vlak zijn de resultaten amper beter in Vlaanderen (78% negatieve perceptie) maar slechter in Brussel en Wallonië (86%). Het is dan ook niet verwonderlijk dat 79% van de ondervraagden aangeven geen vertrouwen meer te hebben in de politiek!”

“Op de vraag welke politieke partij volgens onze leden het beste de belangen van de zelfstandigen en de kmo verdedigt was het topantwoord “geen enkele”. Als er dan toch nog enkele partijen naar voren werden geschoven, ging dit gepaard met de verduidelijking dat het hier niet ging om de beste maar wel de minst slechte partij.”

“De ondernemers in dit land voelen zich in de steek gelaten, genegeerd, zelfs geminacht door de politiek en haar vertegenwoordigers! De toekomstige regeringen moeten prioritair dit vertrouwen terugwinnen en zorgen voor een gunstig ondernemersklimaat.”

Lees hier ons memorandum

Philippe Ruelens van NSZ benadrukte tot slot dat hij snel een regering wil, duidelijke besluitvorming wil zien die focust op de essentie en dat problemen moeten worden opgelost en niet gecreëerd.

Herbekijk hier het debat integraal

Foto's en video: Tom's Cabin